Δικηγόροι ΑΜΕΑ, που επισκέπτονται το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, κατά την άφιξή τους, να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Συλλόγου, στο τηλ. 2331024715, για να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε ειδικά διαμορφωμένη θέση στάθμευσης, στο υπόγειο parking του Συλλόγου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣΒ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΚΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Βέροια, 28 Μαρτίου 2020

Προς:    - Κύριο Απόστολο Βεσυρόπουλο, Υφυπουργό Οικονομικών

               - Κύριο Λάζαρο Τσαβδαρίδη, Βουλευτή Ημαθίας

               - Κύριο Αναστάσιο Μπαρτζώκα, Βουλευτή Ημαθίας

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ Οικονομικών,

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές- Συνάδελφοι Δικηγόροι,

Είναι πασίδηλο ότι στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας, οι δικηγόροι δοκιμάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο αυτοαπασχολουμένων από την πανδημία του κορώναϊού, καθώς εκ του νόμου έχει ανασταλεί η λειτουργία των Δικαστηρίων, των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, οι δικαστικοί επιμελητές έχουν κηρύξει αποχή και έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων των πολιτών, που κατ’ αποτέλεσμα, δεν επιτρέπουν δικαστικές αλλά ούτε και εξώδικες εργασίες.

Γι’αυτό, ο Πρωθυπουργός της χώρας και οι συναρμόδιοι Υπουργοί ενέταξαν τους δικηγόρους αρχικά στους αυτοαπασχολούμενους-ελεύθερους επαγγελματίες, προς τους οποιους θα χορηγούνταν το επίδομα επιβίωσης. Δυστυχώς, εν συνεχεία όλοι αναίρεσαν εαυτούς με απότελεσμα σύσσωμο το δικηγορικό σώμα να θεωρεί ότι έπεσε θύμα όχι απλά πολιτικής ασυνέπειας, αλλά απαξίωσης και εξευτελισμού ενός ολόκληρου επιστημονικού κλάδου.

Γνωρίζετε πολύ καλά, εσείς κύριε Υπουργέ, αλλά και κυρίως εσείς κύριοι συνάδελφοι βουλευτές, ως επι σειρά ετών μαχόμενοι δικηγόροι, ότι ο κλάδος μας χειμάζεται σε τέτοιο βαθμό και ότι η συντριπτική πλειοψηφία του αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του και να καλύψει τις βιωτικές ανάγκες του.

Στις μεταξύ μας τηλεφωνικές συνομιλίες, οι δύο συνάδελφοι δικηγόροι βουλευτές, μου μεταφέρατε ότι έχουμε ως Δικηγορικός Σύλλογος την πλήρη συμπαράσταση σας και ότι κινείστε προς την κατεύθυνση να «πειστεί» η κυβέρνηση να μας εντάξει στο παραπάνω μέτρο, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Σήμερα, ως εξέχοντα μέλη της τοπικής κοινωνίας και ως μέλη του Δικηγορικού μας Συλλόγου, σας ζητώ εκ μέρους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου και όλων των συναδέλφων, Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας να συνδράμετε προκειμένου να επιτύχουμε:

  1. Την επανυπαγωγή των Δικηγόρων στο βοήθημα επιβίωσης των 800€, έστω την ύστατη ώρα.
  2. Την υπαγωγή των δικηγόρων, ως πληττομένου κλάδου, στο καθεστώς μείωσης μισθώματος επαγγελματικής στέγης.
  3. Την πλήρη απαλλαγή των Δικηγόρων από τις ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες που θα παραμείνουν κλειστά τα Δικαστήρια.
  4. Την μετάθεση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων μετά το μήνα Οκτώβριο τρέχοντος έτους .

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Βέροιας
Φώτης Καραβασίλης