Δικηγόροι ΑΜΕΑ, που επισκέπτονται το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, κατά την άφιξή τους, να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Συλλόγου, στο τηλ. 2331024715, για να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε ειδικά διαμορφωμένη θέση στάθμευσης, στο υπόγειο parking του Συλλόγου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Αμαρτίες γονέων …και τέκνων»

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Aπό  τον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ  BEΡΟΙΑΣ  και τις εκδόσεις «ΜΑΤΙ»  θα παρουσιασθεί  την Τετάρτη[23-5-2018] το βιβλίο του Δικηγόρου και  Επιμελητή Ανηλίκων ε.τ. της Κατερίνης  Δημητρίου  Δημηνά  με  τον τίτλο «Αμαρτίες γονέων …και τέκνων »  [23 ιστορίες παραβατικών ανηλίκων]

Στο  πρωτότυπο  για το είδος του βιβλίο  περιγράφονται  23 δραματικές περιπτώσεις ανηλίκων ,παιδιών και εφήβων, που  έφτασαν  στα Δικαστήρια Ανηλίκων  για διάπραξη  διαφόρων αδικημάτων του Π.Κ., όπως κλοπές, ληστείες ,φθορές ξένης ιδιοκτησίας, πορνεία, ναρκωτικά, ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως, εμπρησμούς και άλλες αντικοινωνικές πράξεις. Οι περιπτώσεις αυτές αναφέρονται σε  πραγματικά περιστατικά  και έχουν επιλεγεί ενδεικτικά από τις εκατοντάδες  υποθέσεις  ανηλίκων,  που  απασχόλησαν τον κ. Δημηνά  κατά την μακρόχρονη υπηρεσία του  ως Επιμελητή Ανηλίκων.

Στόχος του πονήματος  είναι η παρουσίαση των ποικίλων κοινωνικών κινδύνων, που απειλούν τους νέους κατά το κρίσιμο στάδιο της διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους  και η ευαισθητοποίηση  των γονέων και όσων άλλων ασχολούνται με τους νέους  πάνω στα αίτια που οδηγούν τους ανηλίκους σε παραβατική συμπεριφορά ,προκειμένου να παίρνουν  εγκαίρως τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα.

.Το βιβλίο θα παρουσιασθεί  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βεροίας την Τετάρτη [23-5-2018]  και ώρα 18.30 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.  1] Φώτης Καραβασίλης  -Πρόεδρος του   Δικηγορικού Συλλόγου  Βεροίας 2] Θεόδωρος Καρράς, Δικηγόρος-Ποινικολόγος και  3] ο συγγραφέας  Δημήτριος Δημηνάς .

Την εκδήλωση θα συντονίσει   η κ. Κωνσταντίνα Φωτοπούλου, Καθηγήτρια Φιλόλογος ,η οποία θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ..ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ»   

                 ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ-ΕΠΙΜΕΛΗΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΩΝ  ε.τ.

 

1. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

«Η περιγραφή πραγματικών ιστοριών ανθρώπων, οι οποίοι στη ευαίσθητη ηλικία της νεότητός τους έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους-μας αφυπνίζουν και μας παραπέμπουν στα αίτια της παθογένειας μέρους της ελληνικής οικογένειας και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος».

2. Αντώνιος Κουνάδης- Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

«Με το βιβλίο σας, συμβάλλετε σημαντικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικής συμπεριφοράς στους νέους, έργο δύσκολο και ψυχοφθόρο».

3. Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

«Το βιβλίο είναι μια εντυπωσιακά γλαφυρή και μεστή περιγραφή φαινομένων της κοινωνίας μας στον ευαίσθητο χώρο των ανηλίκων. Το έργο της ζωής σας το καταστήσατε κτήμα όλων εκείνων που ενδιαφέρονται για τη τύχη των παιδιών μας».

4. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Από το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο σας αναδεικνύονται προβλήματα και συνάγονται από την ανάλυσή σας χρήσιμα συμπεράσματα για μια καλύτερη κατανόηση των θεμάτων και  αντιμετώπισή τους».

5. Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας- τ. Υπουργός.

«Το βιβλίο αποτελεί ένα είδος συνοπτικής εγκληματολογίας για ανηλίκους. Αναφέρεται σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα, που έχουν διαπραχθεί από παραβατικούς ανηλίκους και τον τρόπο αντιμετώπισης τους. Απαραίτητο βοήθημα για γονείς και εκπαιδευτικούς».

6. Αρχιμανδρίτης  π. Ελισαίος ,Καθηγούμενος Ι.Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

«Η συλλογή των περιπτώσεων  παραβατικών ανηλίκων στο βιβλίο σας αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η σωστή οικογενειακή ζωή και αγωγή».

7. Γεώργιος Κανταρτζής – Δημοσιογράφος-Συγγραφέας.

«Ο αναγνώστης μένει άναυδος με όσα συμβαίνουν στην ελληνική οικογένεια και τα παιδιά μας. Το βιβλίο πρέπει να διαβασθεί από κάθε γονιό, γιατί θα του είναι χρήσιμος σύμβουλος στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών του».

8. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ., Ιγνάτιος.

«Οι αληθινές ιστορίες που αναφέρονται στο βιβλίο με συνεκίνησαν βαθύτατα. Είθε να δίνει ο Θεός και άλλους ευσυνείδητους  διακόνους της ανθρώπινης δυστυχίας στον νευραλγικό αυτό χώρο της παραβατικότητος των ανηλίκων, που να εργάζονται με πόνο και αγάπη  για την σωτηρία τους».

9. Στέλιος Ράμφος- Φιλόσοφος – Συγγραφέας.

«Συναρπαστικές οι πραγματικές ιστορίες των παραβατικών ανηλίκων. Το βιβλίο το διάβασα απνευστί σε μια νύχτα. Άριστος οδηγός για γονείς και δασκάλους στο δύσκολο έργο τους».

10. Αθανάσιος Καβουνίδης – Φιλόλογος-Παιδαγωγός-Συγγραφέας.

«Το βιβλίο εκπέμπει το μήνυμα-κραυγή αγωνίας για την αντιμετώπιση και πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων. Πρόκειται για χρήσιμο και διδακτικό εγχερίδιο για γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους ασχολούνται με κοινωνικό έργο».

11. Μάγδα Παπαδημητρίου –Σαμοθράκη - Κριτικός βιβλίων-Συγγραφέας.

«Ως γονιός ένοιωσα μια γροθιά στο στομάχι διαβάζοντάς το. Πρέπει να γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε γονιό και εκπαιδευτικό. Ο συγγραφέας καταθέτει τις εμπειρίες του και εμείς ας κρίνουμε την πορεία μας. Όσοι αρχίσουν να το διαβάζουν, δεν θα το αφήσουν ωσότου διαβάσουν και την τελευταία περίπτωση».

12. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κκ.Παύλος.

«Το βιβλίο ασχολείται με θέματα κεφαλαιώδους σημασίας σε μια εποχή που τα πάντα απαξιώνονται και παραθεωρούνται. Εκφράζομε τα ολόθερμα συγχαρητήρια μας».

13. Γιάννης Καζταρίδης – Δ/ντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης – Συγγραφέας.

«Το βιβλίο κρινόμενο από πλευράς δομής, πλοκής και γλώσσας ,έχει όλα τα στοιχεία ενός λογοτεχνήματος. Από απόψεως περιεχομένου διαλαμβάνει συμπυκνωμένη την  πολύχρονη εμπειρία  του συγγραφέα από την ενασχόλησή του με την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Χρήσιμο πρακτικό βοήθημα για γονείς και εκπαιδευτικούς» [από την εισήγησή του  στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου].

14. Χρήστος Ξανθόπουλος- Δικηγόρος.

«Το βιβλίο το διάβασα για δεύτερη φορά. Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι στην εγκληματική συμπεριφορά των παιδιών εμπλέκονται ως συνυπαίτιοι εκτός από τους γονείς  και ενήλικα άτομα που ανήκουν στη εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη, την αστυνομία ,την ψυχαγωγία και άλλους ανυποψίαστους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς»

15. Χρήστος Γιανναράς, ομ.Καθηγητής Πανεπιστημίου-Συγγραφέας.

« Συγχαίρω την σημαντική συνεισφορά σου στον τομέα της αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας. Πρόκειται για ένα χρήσιμο για όλους βιβλίο»

16. Νικόλαος  Ζαϊρης, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

«Κάθε κεφάλαιο αποτελεί και ένα δράμα ενός ή περισσοτέρων προσώπων, των οποίων θα πρέπει να προβληματίσουν άπαντες τους ενεργούς πολίτες. Το βιβλίο αποδίδει την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, άσχετα αν τα περιστατικά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητος».

17. Νίκος Ιντζεσίλογλου, Καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.

«Συγκλονιστικές πραγματικές ιστορίες ανηλίκων δραστών σοβαρών αδικημάτων. Ο συγγραφέας με την πολυετή εμπειρία του ως Επιμελητού Ανηλίκων επιχειρί μια ανάλυση των αιτίων, που οδηγούν σε αποκλίνουσες συμπεριφορές και παρέχει οδηγίες σε γονείς για την έγκαιρη  και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους».

18. Στέλιος Παπαθεμελής, τα, Υπουργός- Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης.

«Ο γνωστός για το κοινωνικό έργο του Δημήτρης Δημηνάς, με το πόνημα του κάνει μια βαθιά τομή στο πάντοτε επίκαιρο πρόβλημα της παραβατικότητας των ανηλίκων, παραθέτοντας ζωντανά παραδείγματα περιστατικών που τον απασχόλησαν, εντοπίζοντας τα  αίτια της αντικοινωνικής συμπεριφοράς τους και τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν γονείς και εκπαιδευτικοί στη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος. Πέραν της επιστημονικής αξίας του, το βιβλίο αποτελεί και ένα λογο-τέχνημα, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη  μέχρι το τέλος του».