Δικηγόροι ΑΜΕΑ, που επισκέπτονται το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, κατά την άφιξή τους, να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Συλλόγου, στο τηλ. 2331024715, για να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε ειδικά διαμορφωμένη θέση στάθμευσης, στο υπόγειο parking του Συλλόγου

Εξυπηρέτηση δικηγόρων από την Γραμματεία της Γεν. Δ/νσης Ιθαγένειας και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Α) ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Η επικοινωνία των πολιτών τρίτων χωρών για τον προσδιορισμό ημερομηνίας κατάθεσης αιτήσεων χορήγησης ή ανανέωσης  αδειών διαμονής θα γίνεται  καθημερινά στην τηλεφωνική γραμμή  2131361700 (ώρες  λειτουργίας 9.00 – 14.00).

Ανακοινώνεται ότι από 14 Ιανουαρίου 2016 οι πληρεξούσιοι/εξουσιοδοτούμενοι δικηγόροι θα μπορούν να καθορίζουν τα ραντεβού τους για τις καταθέσεις στην Γραμματεία της Γενικής Διεύθυνσης Ιθαγένειας και Μεταναστευτικής Πολιτικής αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταχώρησης ημερομηνίας ραντεβού στην διεύθυνση:

dikigoroi.ypes.gr

Οδηγίες:

1)    Εγγραφή δικηγόρου στο σύστημα: Συμπληρώνονται όλα τα στοιχεία του/ της ενδιαφερόμενου/ης δικηγόρου.

2)    Αποστέλλονται οι κωδικοί πρόσβασης στην προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση.

3)    Πρόσβαση στο ημερολόγιο των ραντεβού μέσω των προσωπικών κωδικών (συγκεκριμένος αριθμός ραντεβού ανά δικηγόρο).

Σημείωση:

Στην περίπτωση όπου ο/η ενδιαφερόμενος/η  χρειάζεται τεχνική βοήθεια θα μπορεί να επικοινωνεί με το metanet@ypes.gr ή το τηλ 2131361379.

Στην περίπτωση όπου ο/η ενδιαφερόμενος/η ή αδυνατεί να κλείσει το ραντεβού της κατάθεσης ενόσω εκκρεμεί καταληκτική ημερομηνία   κατάθεσης (πχ ανανέωση άδειας, θεώρηση εισόδου, ανθρωπιστικοί λόγοι) θα μπορεί να αποστείλει μήνυμα στα αντίστοιχα email: dikigoroi1@ypes.gr (για δικηγόρους με επώνυμο από Α έως Κ) dikigoroi2@ypes.gr (για δικηγόρους με επώνυμο από Λ έως Ω)

Διευκρινίζεται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των ραντεβού εφαρμόζεται πιλοτικά προκειμένου να διασφαλισθεί η καλύτερη και ταχύτερη πρόσβαση την Υπηρεσία αρχικά των δικηγόρων ενώ σε δεύτερο στάδιο θα υλοποιηθεί και για τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους πολίτες τρίτων χωρών.

Β) ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Οι επιδόσεις των αδειών διαμονής και απορριπτικών αποφάσεων πραγματοποιούνται από το Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης που βρίσκεται στην οδό Ευγγελιστρίας 2, στον 6ο όροφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθημερινώς Δευτέρα –Παρασκευή ώρες 09.00 -13.00.