Δικηγόροι ΑΜΕΑ, που επισκέπτονται το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, κατά την άφιξή τους, να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Συλλόγου, στο τηλ. 2331024715, για να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε ειδικά διαμορφωμένη θέση στάθμευσης, στο υπόγειο parking του Συλλόγου

ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΦΟΡΟΙ - ΔΗΛΩΣΗ - ΚΩΔ. 601-605

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ζητήθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με την καταχώριση στο ηλεκτρονικό έντυπο της δήλωσης φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 (χρήση 2013) του προκαταβληθέντος από τους Δικηγόρους φόρου μέσω των γραμματίων προκαταβολής.

Ειδικότερα, κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων παρατηρήθηκε το φαινόμενο να περιλαμβάνεται στο Κ.Α. 605, που είναι προσυμπληρωμένος, μόνο η παρακράτηση φόρου επί του μερίσματος (στους Συλλόγους που έδωσαν μέρισμα) και όχι ο προκαταβληθείς φόρος μέσω των γραμματιών προκαταβολής.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ο προκαταβληθείς φόρος επί των γραμματίων θα συμπληρώνεται από τον υποβάλλοντα τη δήλωση στον Κ.Α. 601 της δήλωσης, με βάση τις χορηγηθείσες από τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους βεβαιώσεις.

Παραλλήλως, υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα επιλυθεί και το ζήτημα με την υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών βεβαιώσεων, όταν συμπληρώνεται ο Κ.Α. 601, ώστε να αποφευχθεί περιττή γραφειοκρατία, δεδομένου ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν ήδη αποστείλει τις αντίστοιχες δηλώσεις, που επιτρέπουν τη διασταύρωση.