Δικηγόροι ΑΜΕΑ, που επισκέπτονται το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, κατά την άφιξή τους, να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Συλλόγου, στο τηλ. 2331024715, για να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε ειδικά διαμορφωμένη θέση στάθμευσης, στο υπόγειο parking του Συλλόγου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΧΗΣ 16.3.2023

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου 2023, επικυρώνοντας την από 13.03.2023 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, επεσήμανε ότι καθίσταται αναγκαία η ταχεία και πλήρης διερεύνηση των αιτιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, προκειμένου να δοθούν  απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα,  που είδαν το φως της δημοσιότητας, που  απασχολούν την ελληνική κοινωνία και που σχετίζονται με την ασφάλεια του  σιδηροδρομικού δικτύου. Ομοίως, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν  ανήκουν, τόσο  σε υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και  σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ζήτημα εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, που μας αφορά όλους. Κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία. 
Το οφείλουμε στα θύματα του  δυστυχήματος και στις οικογένειές τους αλλά και στην κοινωνία μας, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να βιώσει ξανά μία νέα τραγωδία.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ. αποφάσισε :

  1. Τη συμμετοχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν  οι κοινωνικοί φορείς την Πέμπτη 16.3.2023.
    2. Την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 16.3.2023.

Κατά την ημέρα της αποχής θα χορηγείται άδεια:

  1. Σε υποθέσεις όπου υφίσταται ζήτημα παραγραφής-προθεσμίας.
  2. Ειδικά για τις ποινικές υποθέσεις:
  • Όταν υπάρχουν κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης).
  • Στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α΄ βαθμό και επταετία σε β΄ βαθμό.
  1. Για συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών.
  2. Για συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων ΜΟΝΟ εφόσον έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.

 ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ:

Για κατάθεση προτάσεων, προσθηκών και αντιρρήσεων, καθώς και για επίδοση εξωδίκων και αποφάσεων.