Δικηγόροι ΑΜΕΑ, που επισκέπτονται το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, κατά την άφιξή τους, να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Συλλόγου, στο τηλ. 2331024715, για να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε ειδικά διαμορφωμένη θέση στάθμευσης, στο υπόγειο parking του Συλλόγου

Το Ρουμλούκι (Καμπανία) και η ιστορία του

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας Πολιτισμού Ν. Ημαθίας,
Οι Φίλοι του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας
και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας
οργανώνουν διάλεξη με ομιλητή τον κ. Γιάννη Μοσχόπουλο, δικηγόρο-ιστορικό και θέμα: "Ιστορικοί σταθμοί για το Ρουμλούκι (Καμπανία) από τον 14ο αι. έως το 1830"

Η διάλεξη πραγματοποιείται με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου του συγγραφέα, και θα δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, Έλλης 8,
την 20η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ.


Θα χαρούμε να σας δούμε

Απο τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας
http://www.libver.gr

 

 

Η Εταιρεία Μελετών  Ιστορίας Πολιτισμού Ν.  Ημαθίας, Οι Φίλοι του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας και ο Δικηγορικός Σύλλογος  Βέροιας οργανώνουν διάλεξη με ομιλητή τον κ. Γιάννη Μοσχόπουλο, δικηγόρο-ιστορικό  και θέμα: «Ιστορικοί σταθμοί για το Ρουμλούκι (Καμπανία) από τον 14ο αι. έως το 1830»

 

Η διάλεξη πραγματοποιείται με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου του συγγραφέα, και θα δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, Έλλης 8, την 20η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Ο κ. Μοσχόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου ζει. Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως δικηγόρος. Παράλληλα με την επαγγελματική δραστηριότητά του, από πολύ νέος ασχολήθηκε με τα κοινά, ιδρυτής και μέλος πολιτιστικών συλλόγων, δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας, νομαρχιακός σύμβουλος Ημαθίας.

 

Ασχολείται συστηματικά με την έρευνα της ιστορίας, της τοπογραφίας και της λαογραφίας του Ρουμλουκιού.  Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες, πήρε μέρος σε ημερίδες, συνέδρια, ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές. Από το γραπτό του έργο ενδεικτικά αναφέρουμε:

 

  • Ρουμλούκι. Ιστορία και τοπογραφία: Αρχαίοι χρόνοι – Ρωμαιοκρατία, Θεσ/νίκη, 1985.
  • Ρουμλουκιώτικα σημειώματα. 1980-1988, τόμος Α’ , Θεσ/νίκη, 1989.
  • Ρουμλουκιώτικα σημειώματα. 1989-1995, τόμος Β’, Θεσ/νίκη, 1996.
  • Η Καμπανία (Ρουμλούκι) στα Βυζαντινά χρόνια, Θεσ/νίκη, 2004

Το Ρουμλούκι (Καμπανία) κατά την πρώιμη και μέση Οθωμανοκρατία, Θεσ/νίκη, Εκδόσεις Εντευκτηρίου, 2012.