Δικηγόροι ΑΜΕΑ, που επισκέπτονται το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, κατά την άφιξή τους, να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Συλλόγου, στο τηλ. 2331024715, για να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε ειδικά διαμορφωμένη θέση στάθμευσης, στο υπόγειο parking του Συλλόγου

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Υπό την Αιγίδα του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας

 

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ διοργανώνει  ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα:

 

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Στις  3-5 Ιουνίου 2016 στη Μεγάλη  Αίθουσα Συνεδριών της Τράπεζας της Ελλάδος

Eπίσημες γλώσσες:

Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά-Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση

Τομείς:

  • Γενικές Αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου -Δίκαιο των Διεθνών Εγκλημάτων
  • Διεθνές Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο-Διαφθορά
  • Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο

Εισηγητές (κατ’ αλφαβητική σειρά):

  1. Ilias Bandekas, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου: «Απεχθές και παράνομο δημόσιο χρέος ως έγκλημα του κράτους».
  2. Αndrea Castaldo, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Salerno: «Γενικές Αρχές Καταστολής Οικονομικών Εγκλημάτων και Διαφθοράς».
  3. Θεοχάρης Δαλακούρας, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: «Η ανακριτική διαδικασία στα εγκλήματα διαφθοράς. Όρια επέμβασης στα δικαιώματα του ατόμου υπό το φως της ΕΣΔΑ».
  4. Μαρία Καϊάφα Γκμπάντι, Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: «Το ποινικό δίκαιο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης:  θεμελιώδη ερωτήματα σε μια συγκριτική θεώρηση του αμερικανικού και του ενωσιακού ποινικού δικαίου».
  5. Άγγελος Κωνσταντινίδης, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: «Η Αρχή της Παγκόσμιας Δικαιοσύνης-Επίκαιρα ζητήματα (Ναρκωτικά - Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες - Τρομοκρατία)».
  6. Ηans Heiner Kuhne, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Trier: «Επιχειρήσεις της Αστυνομίας στον Ευρωπαϊκό Χώρο – Ελευθερία ελέγχου στο κράτος δικαίου;»
  7. Genlin Liang, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου: «Το κινεζικό δίκαιο για την καταπολέμηση της δωροδοκίας και η Σύμβαση για την καταπολέμηση της διαφθοράς: μια συγκριτική μελέτη».
  8. Valsamis Μitsilegas, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου:  «Αμοιβαία Αναγνώριση, Αμοιβαία Εμπιστοσύνη και Θεμελιώδη Δικαιώματα μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας».
  9. Francisco Munoz-Conde, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Pablo de Olavide της Σεβίλλης: «Έμμεση αυτουργία ως μέσο αντιμετώπισης αξιοποίνων πράξεων στη νομολογία της Λατινικής Αμερικής».
  10. Χρίστος Μυλωνόπουλος, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Η ανάγκη μιας γενικής θεωρίας ποινικού δικαίου για την διαμόρφωση αποτελεσματικών και δίκαιων διεθνών ποινικών κανόνων».
  11. Ulfried Neumann, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης: «Διεθνής ποινική δικαιοδοσία ανάμεσα στο Δίκαιο και την Πολιτική».
  12. Claus Roxin, Ομ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μονάχου: «Η αυτουργία μέσω των οργανωτικών δομών της εξουσίας».
  13. Frank Saliger, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Eberhard Karl, Tubingen: «Η ανάγκη ενσωμάτωσης του ευρωπαϊκού δικαίου στο εθνικό ποινικό δίκαιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς». 
  14. Jesusaria Silva Sanchez, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης:  «Στοχευμένες δολοφονίες».
  15. Helmut Satzger, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου: «Πόσο μακριά επιτρέπεται και πρέπει να φθάσει η σύγκλιση ων νομοθεσιών στον ευρωπαϊκό χώρο; - Το ζήτημα της εναρμόνισης των γενικών αρχών και των ποινικών κυρώσεων».
  16. Ulrich Sieber, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, Διευθυντής του Ινστιτούτου  Max-Planck για το Διεθνές και το Αλλοδαπό Ποινικό Δίκαιο: «Η αλλαγή παραδείγματος: από το κλασσικό ποινικό δίκαιο της πράξεως στο διεθνικό προληπτικό δίκαιο της ασφάλειας».
  17. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ: «Το διαδικτυακό έγκλημα ως οικουμενικό φαινόμενο. Νομοθετικές ελλείψεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».
  18. Brigitte Tag, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης:  «Μεταμοσχεύσεις οργάνων με διεθνείς διαστάσεις ως πρόβλημα διαφθοράς από πλευράς εσωτερικού και διεθνούς ποινικού δικαίου».
  19. Γεώργιος Τριανταφύλλου, Επίκουρος Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Το δικαίωμα υπεράσπισης στις διαδικασίες διασυνοριακής συλλογής απόδειξης

 

Δηλώσεις Συμμετοχής: έως την 30.4.2016

Δικαίωμα συμμετοχής: 20 ευρώ

Δήλωση συμμετοχής: www.eicli.gr

Διεύθυνση επικοινωνίας: chrimyl1@otenet.gr

Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Χρίστος Χ. Μυλωνόπουλος                                  Δημήτρης Ασπρογέρακας